Ruski borbeni avion oboren u blizini Idliba, pilot ubijen

Izvor: N1 televizija, 03.Feb.2018, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski borbeni avion oboren u blizini Idliba, pilot ubijen

Ruski borbeni avion Suhoj 25 oboren je iznad pobunjeničke oblasti u blizini provincije Idlib na severu Sirije, saopštili su aktivisti. Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je da je da je ruski pilot mrtav, ali nije objavila detalje o njegovoj pogibiji. Grupa bliska nekadašnjem sirijskom ogranku Al Kaide preuzela odgovornost.

Pilot je upucan dok je pokušavao da izbegne da ga ekstremisti zarobe, rekao je neimenovani očevidač agenciji AP.

Moskva >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << nije potvrdila da je njihov avion oboren niti da je pilot ubijen.

Na snimku koji cirkuliše na društvenim mrežama vidi se muškarac krvavog lica i čuje se uzvikivanje "on je Rus". Autentičnost snimka nije potvrđena.

Rusija je 2015. pokrenula vazdušnu kampanju u Siriji kao podršku snagama sirijske vojske.
Pogledaj vesti o: Oboren ruski avion

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.