Ruski Sibur i saudijski Aramko proširuju saradnju

Izvor: Blic, 06.Okt.2017, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski Sibur i saudijski Aramko proširuju saradnju

Sibur, najveća ruska petrohemijska kompanija i ruski državni investicioni fond RDIF potpisali su juče sa energetskom kompanijom Saudi Aramko memorandum o razumevanju, kako bi iskoristili mogućnosti saradnje u Rusiji i Saudijskoj Arabiji.

Dve kompanije planiraju da procene potencijal petrohemijskih tržišta obe zemlje i razmotre mogućnost proširenja saradnje, saopšteno je iz Sibura, a prenosi agencija Rojters.

"Partnerstvo s jednom od najvećih petrohemijskih kompanija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Saudijskoj Arabiji omogućiće Siburu da razvije svoju ekspertizu i područja prodaje i da prouči tržište na Bliskom istoku", naveo je predsednik Sibura, Dmitrij Konov.

Ruski ministar energetike Aleksandar Novak izjavio je u sredu da će Sibur potpisati sporazum vredan 1,1 milijardu dolara za izgradnju hemijske fabrike u Saudijskoj Arabiji, dodaje britanska agencija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.