Ruske naftne kompanije dobile kineski kredit

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Feb.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruske naftne kompanije dobile kineski kredit

PEKING - Ruske kompanije "Rosnjeft" i "Transnjeft" potpisale su danas u Pekingu zaključne dokumente sa kineskim CNPC i Kineskom bankom za razvoj o dodeli kredita vrednog 25 milijardi dolara, izvestila je agencija Interfaks.

Ruske kompanije dobijaju kredit u zamenu za isporuke nafte Kini u periodu od 20 godina.

Kreditni sporazum potpisan je u vreme zvaničnog susreta zamenika kineskog premijera Van Cišana i ruskog vicepremijera Igora Sečina, kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je potvrđena konačna verzija sporazuma o izgradnji ogranka naftovoda "Istočni Sibir-Tihi okean" (VSTO), a kompanije "Transnjeft" i CNPC su zaključile ugovor o izgradnji i eksploataciji tog dela naftovoda.

Ruske naftne kompanije su od Kine zatražile kredit krajem oktobra prošle godine, a kasnije istog meseca dve strane su potpisale memorandum prema kome je kineska strana pristala da odobri 15 milijardi dolara kredita "Rosnjeftu" i deset milijardi "Transnjeftu".

"Rosnjeft" je 2004. sklopio ugovor sa kineskom kompanijom CNPC o isporuci 48,4 miliona tona nafte.

Ovaj ugovor je na snazi do 2010. godine, a kompanije dugo nisu mogle da dogovore produžetak sporazuma zbog neslaganja oko cene isporuka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Energetski sporazum Rusije i Kine

Izvor: B92, 17.Feb.2009

Moskva -- Rusija je potpisala sporazum sa Kinom na osnovu kojeg će ruske naftne kompanije dobiti 25 milijardi dolara zajmova u zamenu za dugoročne isporuke nafte... Izvori upoznati sa pregovirma kažu da su državni naftaški prvak Rosneft i distributivni monopolista Transneft potpisali dugo odlagni...

Nastavak na B92...

Naftni sporazum od 25 milijadi dolara

Izvor: EMportal, 17.Feb.2009

Rusija je danas potpisala svoj najveći energetski sporazum s Kinom, na osnovu kog će ruske naftne kompanije dobiti 25 milijardi dolara zajmova u zamenu za dugoročne isporuke nafte.

Nastavak na EMportal...

Rusija: Kineski kredit za naftu

Izvor: B92, 18.Feb.2009, 10:37

Moskva -- Rusija je potpisala najveći energetski sporazum sa Kinom u istoriji, prema kome će ruske naftne kompanije dobiti 25 milijardi dolara kineskih kredita...Kompanije će kredit otplaćivati dogoročnim isporukama nafte. Prema anonimnim izvorima, ruski naftni gigant Rosnjeft i monopolista u sektoru...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.