Ruska pšenica stigla u Severnu Koreju

Izvor: RTS, 04.Mar.2019, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska pšenica stigla u Severnu Koreju

Brod sa humanitarnom pomoći za Severnu Koreju pristigao je u luku Čongdžin, saopšteno je iz ruske ambasade u Pjongjangu.
Tokom vikenda, osoblje ruskog generalnog konzulata u Čongdžinu posetilo je lučni grad, gde je održana ceremonija primopredaje humanitarne pomoći.
"Generalani konzul Jurij Bočkarev izvršio je inspekciju tereta, 2.092 tone pšenice, nakon čega se popeo na brod i razgovarao sa posadom", saopšteno je iz ambasade, prenosi Tas.
Iz ambasade dodaju da je u Čongdžinu istovareno oko 1.000 tona pšenice, a da će ostatak biti prebačen u grad Hungnam.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Rusija poslala 2.000 tona pšenice Severnoj Koreji

Izvor: Večernje novosti, 04.Mar.2019

Ruski brod sa humanitarnom pomoći za Severnu Koreju pristigao je u luku Čongdžin, saopšteno je iz ruske ambasade u Pjongjangu Ruski brod sa humanitarnom pomoći za Severnu Koreju pristigao je u luku Čongdžin, saopšteno je iz ruske ambasade u Pjongjangu."Tokom vikenda, osoblje...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.