Izvor: B92, 19.Dec.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska poruka SAD o štitu

Moskva -- Rusija je spremna da delimično prestane da razvija strateško naoružanje ukoliko SAD odustanu od postavljanja raketnog štita u Evropi.

"Ukoliko Amerikanci odustanu od planova o razmeštanju štita u istočnoj Evropi i drugih elemenata protivraketne strateške odbrane, mi ćemo odgovoriti adekvatno", rekao je komandant ruskih strateških snaga general Nikolaj Solovcov.

Prema njegovim rečima, Rusiji jednostavno više neće biti potreban niz skupih programa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Američkim planom za razmeštanje protivraketnog štita obuhvaćeno je postavljanje presretača raketa u Poljskoj i radara u Češkoj.

Vašington tvrdi da mu je štit potreban kako bi se zaštitio od eventualnih napada Irana ili Severne Koreje, ali Moskva postavljanje štita vidi kao pretnju Rusiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.