Rusija zatvorila konzulat u Alepu

Izvor: B92, 15.Jan.2013, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija zatvorila konzulat u Alepu

Damask -- Rusija je privremeno zatvorila generalni konzulat u Alepu u Siriji, gradu koji je već mesecima poprište žestokih borbi snaga režima predsednika i pobunjenika.

"Generalni konzulat Rusije u Alepu je obustavio rad", izjavio je portparol ruske ambasade u Siriji, napominjući da građani povodom konzularnih pitanja sada treba da se obrate konzularnom odeljenju ambasade u Damasku, prenela je agencija Ria novosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Veći deo Alepa u ovom trenutku kontroliše opoziciona Slobodna sirijska armija a u gradu vlada nestašica hrane i struje.

Sirijska opservatorija ljudskih prava, organizacija sa sedištem u Lonodonu, saopštila je danas da je u eksplozijama u južnom delu Alepa poginulo 15 civila a da su desetine građana ranjene.

Uzrok eksplozija je za sada nepoznat, ali Alepo je danima meta vazdušnih udara vladinih snaga i bombaških napada opozcije.

Od početka sukoba u martu 2011. godine u Siriji je prema podacima UN poginulo najmanje 60.000 ljudi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusija zatvorila konzulat u Alepu

Izvor: Akter, 15.Jan.2013

Rusija je privremeno zatvorila generalni konzulat u Alepu u Siriji, gradu koji je već mesecima poprište žestokih borbi snaga režima predsednika i pobunjenika

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.