Rusija staje na put SAD; Šojgu objavio: Dižemo borbenu gotovost

Izvor: B92, 28.Apr.2023, 09:24

Rusija staje na put SAD; Šojgu objavio: Dižemo borbenu gotovost

Rusija podiže borbenu gotovost u svojim bazama u Kirgistanu i Tadžikistanu.

Odluka je doneta u svetlu pokušaja Sjedinjenih Država i njihovih saveznika da obnove svoje vojno prisustvo u Centralnoj Aziji, izjavio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

On je, na sastanku ministara odbrane zemalja članica ŠOS-a u Nju Delhiju, rekao da SAD i njihovi saveznici, pod izgovorom pomoći u borbi protiv terorizma, pokušavaju da obnove svoje vojno prisustvo u Centralnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Aziji, prenose RIA Novosti.

"Na zahteve zemljama regiona za razmeštanje vojne infrastrukture gledamo kao na direktnu pretnju stabilnosti na prostoru ŠOS-a", istakao je Šojgu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.