Rusija šalje Siriji sistem S-300

Izvor: N1 televizija, 24.Sep.2018, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija šalje Siriji sistem "S-300"

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je da će Sirija dobiti sistem "S-300", koji će značajno unaprediti borbene sposobnosti sirijskih protivvazdušnih snaga.

Šojgu je rekao da će "S-300" biti isporučen u roku od dve nedelje kao adekvatan odgovor na ulogu Izraela u obaranju ruskog aviona "Il-20" prošle sedmice.

Ovaj sistem ima domet od 250 kilometara i može da gađa više meta u vazduhu. Automatizovana oprema koju će isporučiti Moskva obezbediće >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << identifikovanje ruskih aviona u sirijskoj protivvazdušnoj odbrani, preneo je Sputnjik.

Šojgu je rekao da je Moskva obustavila isporuku "S-300" Siriji 2013. godine na zahtev Izraela, ali da se situacija sada promenila "bez krivice Rusije".

On je naglasio da će, u skladu sa situacijom, biti preduzete dodatne mere ukoliko se ne ohlade "usijane glave" poslije obaranja "Il-20".

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Rusija unapređuje sirijski sistem odbrane

Izvor: B92, 24.Sep.2018

Rusija Siriji šalje sistem S-300, nedelju dana nakon što je ruski vojni avion srušen u sirijskom vazdušnom prostoru...Rusija će poslati nove protivvazdušne rakete u Siriju, nedelju dana pošto su sirijske snage slučajno srušile ruski avion tokom izraelskog vazdušnog udara...Ruski ministar odbrane...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.