Rusija pred vanrednim stanjem: Putin potpisao ODOBRENjE

Izvor: Večernje novosti, 01.Apr.2020, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija pred vanrednim stanjem: Putin potpisao ODOBRENjE

Zakon predviđa da Vlada dobije pravo da uvodi režim povećane gotovosti ili vanredne situacije na teritoriji cele Rusije ili u jednom njenom delu RUSKI predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se Vladi daje pravo da uvede vanrednu situaciju u zemlji.Između ostalog, predlaže se da vlada Rusije dobije pravo da u slučaju pretnje ili nastanka pojedinačnih vanrednih situacija izvršava ovlašćenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << koordinacionog državnog tela za sprečavanje i likvidaciju vanredne situacije.Pročitajte još: Italijanski lekari u očaju, sve nade su pale u vodu: Za 24 časa 727 novih smrtnih slučajevaZakon predviđa da Vlada dobije pravo da uvodi režim povećane gotovosti ili vanredne situacije na teritoriji cele Rusije ili u jednom njenom delu, kao i pravo da utvrdi obavezujuća pravila ponašanja u tim režimima.Takođe je moguće uvesti ograničenja na veleprodaju i maloprodaju medicinskih proizvoda, poseban postupak njihove registracije, ako je potrebni u uslovima vojnih operacija, vanrednih situacija, sprečavanja i lečenja bolesti koje predstavljaju opasnost za druge.Pročitajte još: Mornari preživljavaju dramu: Na nosaču aviona zaraženo 700 ljudi, mole za pomoćZakon predviđa i podršku turističkim operaterima.Ranije je portparol Kremlja Dmitroj Peskov saopštio da Kremlj ne razmatra mogućnost uvođenja vanredne situacije u Rusiji zbog korone.(rs.sputniknews.com)

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Putin potpisao zakon o pravu Vlade na uvođenje vanrednog stanja

Izvor: Vostok.rs, 02.Apr.2020, 08:03

Predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se ovlašćuje Vlada da uvede režim vanrednog stanja u zemlji. Dokument je objavljen na portalu za pravne informacije. Vlada će naročito moći da koordiniše radom jedinstvenog sistema za sprečavanje i reagovanje u vanrednim situacijama. Takođe,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.