Izvor: Vostok.rs, 08.Okt.2016, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija postavila rekord u poljoprivrednom sektoru

Rusija je postavila rekord u poljoprivrednom sektoru u zemlji za žetvu od gotovo 112 tona žitarica do 4. oktobra. Takođe, Rusija postaje svetska sila u izvozu pšenice, prenosi „Blumberg“.

Rusija će preuzeti vodeću ulogu u svetskoj trgovini pšenicom, što se poslednji put dogodilo pre jednog veka, priznaje „Blumberg“ komentarišući rekordnu žetvu žitarica u zemlji. „Od obale Crnog mora i reke Volge do suncem isušenih stepa Sibira, poljoprivredni pojas Rusije doživljava renesansu, sa žitaricama u prvom planu.

Pokrenuti padom rublje u odnosu na dolar, od 45 odsto tokom poslednjih nekoliko godina i branikom useva, lokalni proizvođači su preplavili izvozna tržišta kojima su dugo dominirali veliki zapadni igrači“, ističe portal. Zaista, do 4. oktobra ruski poljoprivrednici su požnjeli skoro 112 miliona tona žita i time postavili rekord u prethodnih 25 godina. Očekuje se da ukupna žetva žitarica ove godine bude i više od 115 miliona tona.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Konačno im priznali: Rusi, vi ste supersila

Izvor: B92, 08.Okt.2016

Rusija je postavila rekord u poljoprivrednom sektoru u zemlji za žetvu od gotovo 112 tona žitarica do 4. oktobra...Takođe, Rusija postaje svetska sila u izvozu pšenice, prenosi "Blumberg“...Rusija će preuzeti vodeću ulogu u svetskoj trgovini pšenicom, što se poslednji put dogodilo pre jednog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.