Rusija poslala Kubi 930 tona pomoći

Izvor: Blic, 12.Okt.2017, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija poslala Kubi 930 tona pomoći

Rusija je poslala prema Kubi dva broda sa 930 tona humanitarne pomoći, kako bi se olakšalo prevazilaženje posledica udara uragana Irma, saopštila je pres služba Ministarstva za vanredne situacije.

"Brod sa humanitarnom pomoći isplovio je iz Novorosijska prema Kubi u 14 časova sa 650 tona tereta", navodi se u saopštenju.

Prvi brod sa 280 tona pomoći krenuo je na put 8. oktobra, preneo je "Sputnjik".

Teret čine uglavnom građevinski materijal i lekovi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ministar za vanredne situacije Vladimir Pučkov rekao je da će Rusija isporučiti Kubi više od 1.200 tona građevinskog materijala kao humanitarnu pomoć.

Karpiski region, uključujući Kubu i jugoistočni dio SAD, nedavno je pogodilo nekoliko uragana. Irma je bila jedan od najsnažnijih uragana ikada registrovanih u atlantskom basenu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.