Rusija modernizuje helikopter Ka-52 „Aligator“

Izvor: Vostok.rs, 28.Maj.2019, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija modernizuje helikopter Ka-52 „Aligator“

„Helikopteri Rusije“ će napraviti modernizovanu verziju helikoptera Ka-52 „Aligator“, saopštio je zamenik ministra odbrane Rusije Aleksandar Krivoručko. „U toku je konstruktorski rad koji će rezultirati poboljšanjem karakteristika helikoptera Ka-52“, rekao je Krivoručko novinarima tokom posete fabrici aviona „Progres“ u primorskom gradu Arsenjevu. „Aligator“ će biti modernizovan, uzimajući u obzir sirijsko iskustvo i dobiti naziv Ka-52M. Modernizovani helikopter, između ostalog, dobiće nove sisteme za elektrosnabdevanje i otkrivanje ciljeva, a i njegova zaštita će biti poboljšana. Prema rečima Krivoručka, modernizovana verzija Ka-52 biće napravljena do 2022. godine. Zamenik ministra odbrane Rusije je saopštio i da će Vazdušno-kosmičke snage u naredne tri godine dobiti 30 novih helikoptera Ka-52 „Aligator“.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

LEKCIJE IZ SIRIJE: Rusija modernizuje helikoptere „Aligator“

Izvor: Večernje novosti, 29.Maj.2019, 03:14

U toku je konstruktorski rad koji će rezultirati poboljšanjem karakteristika helikoptera Ka-52 „HELIKOPTERI Rusije“ će napraviti modernizovanu verziju Ka-52 „Aligator“, saopštio je zamenik ministra odbrane Rusije Aleksandar Krivoručko.Pročitajte još:MODERNIZACIJA:...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.