Izvor: RuskaRec.ru, 24.Feb.2017, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija je izašla iz izolacije

  Potpredsednik Državne dume Petar Tolstoj posle sednice Parlamentarne skupštin OEBS-a u Beču izjavio je da je Rusija izašla iz izolacije.  Za nepuna dva dana čuli smo mnoga mišljenja o Rusiji i mogućem daljem razvoju odnosa. Međutim, sa sigurnošću mogu reći da je naša zemlja izašla iz izolacije kao i da sa nama žele da razgovaraju i rešavaju probleme, od borbe protiv međunarodnog terorizma do normalizacije bilateralnih odnosa, rekao je Tolstoj. Ma šta neko želeo Rusija >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << je velika sila, u rangu sa SAD i na nju se mora računati, istakao je on. Potpredsednik ruskog parlamenta naglasio je da su se ruski poslanici sreli na marginama PS OEBS-a sa američkim kolegama i da je pokazana spremnost dveju strana na komunikaciju. I dok neko bude nastavljao da deklamuje o «ruskoj agresiji» mi ćemo uspostavljati dijalog po važnim pitanjima sa drugim zemljama, izjavio je pef delegacije RF. Posle sednice Zajedničkog komiteta za politička pitanja i bezbednost Parlamentarne skupštine OEBS-a u Beču Tolstoj je ocenio da se odnos prema Rusiji u svetu znatno promenio.   I dok je ukrajinska delegacija nastavila da u Komitetu govori u ruskoj agresiji, na šta joj je odgovorio poslanik Nikolaj Rižak upozorivši da takve formulacije u diplomatskom jeziku neće dovesti do rešenja problema, slovački predstavnik Ljuboš Blah imao je drugačiji stav. On je, naime, pozvao da se Rusija ne prekoreva za sve i svašta, ali na ujedinjenje u borbi protiv terorizma, kao što je Evropa učinila ranije boreći se protiv fašizma, prenosi Interfaks.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

Tolstoj: Rusija je izašla iz izolacije

Izvor: RuskaRec.ru, 24.Feb.2017

Potpredsednik Državne dume Petar Tolstoj posle sednice Parlamentarne skupštine OEBS-a u Beču izjavio je da je Rusija izašla iz izolacije.  Nemačka prediviđa rast ruske ekonomije krajem ove godine „Za nepuna dva dana čuli smo mnoga mišljenja o Rusiji i mogućem daljem razvoju odnosa. Međutim,...

Nastavak na RuskaRec.ru...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.