Rusija i EU na dvodnevnom samitu

Izvor: S media, 31.Maj.2010, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija i EU na dvodnevnom samitu

Ruski predsednik Dmitrij Medvedev, predsednik Evropske unije Herman Van Rompej i predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo sastali su se danas u Rostovu na Donu na neformalnoj večeri, na početku dvodnevnog samita Rusija-EU u ovom gradu na jugu Rusije.

Glavni dogadjaji u okviru redovnog 25. polugodišnjeg samita Rusija-EU počeće sutra, kada lideri Rusije i EU otvaraju zvanične razgovore na visokom nivou, javila je ruska agencija Itar-Tas s.

Kako je ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << najavila pres služba Kremlja, tokom samita biće razmenjena mišljenja Brisela i Moskve o Kosovu i Metohiji i drugim konfliktima u Evropi, kao i o stanju u bliskoistočnom mirovnom procesu.

Takodje je planirano potpisivanje dvostranog sporazuma o zaštiti tajnosti informacija.

Učesnici bi trebalo da razmotre i suprotstavljanje finansijsko-ekonomskoj krizi, a predvidjeno je da se ozbiljna pažnja posveti i problematici globalne energetske bezbednosti, i proceni perspektive jačanja dijaloga Rusija-EU u okviru sprovodjenja mehanizma Protokola iz Kjota.

U cilju jačanja dijaloga Moskve i Brisela ističe se razmena mišljenja o inicijativi Partnerstvo za modernizaciju i nastavak dijaloga o perspektivama ukidanja viznih ograničenja, čije postojanje, prema mišljenju Moskve, destruktivno utiče na sve oblasti saradnje.

Polugodišnji samit prvi je od stupanja na snagu Lisabonskog sporazuma.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.