Rusija čeka predlog Francuske o isporuci Mistrala

Izvor: Blic, 01.Jul.2015, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija čeka predlog Francuske o isporuci Mistrala

Rusija očekuje da dobije predlog Francuske o rešavanju zakomplikovane situacije oko isporuke nosača helikoptera tipa "Mistral i još rano govoriti o konkretnim rezučtatima", izjavio je danas Igor Sevastjanov, zamenik šefa Rosoboronjeksporta.

Ugovor o isporuci dva nosača helikoptera tipa "Mistral" zaključili su francuska kompanija "DCNS/STX" i ruska firma "Rosoboronoeksport" 2011. godine, a vrednost ugovora je bila 1,2 milijarde evra.

Prvi brod "Vladivostok" trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je da bude isporučen Rusiji u novembru prošle godine, ali je predsednik Fransoa Oland stavio isporuku "na čekanje" zbog mešanja Moskve u ukrajinsku krizu.

Drugi nosac helikoptera "Sevastopolj" trebalo je da bude isporučen ove godine.

Pariz je navodno predložio raskid ugovora i ponudio da plati oko 865 miliona dolara, pod uslovom da Moskva dozvoli da Francuska proda nosače trećoj strani, ali Moskva je odbila ponudu, jer se dogovor trenutno procenjuje na vrednosti od oko 1,3 milijarde dolara.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.