Rusija će podržati predsednika Moldavije

Izvor: Vostok.rs, 13.Jun.2019, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija će podržati predsednika Moldavije

Predsednik Rusije Vladimir Putin je obećao da Moskva neće odustati od podrške predsedniku Moldavije Igoru Dodonu u trenutku kada se njegova država nalazi u teškoj političkoj situaciji.
„Mi ćemo bez sumnje podržati predsednika Dodona i njegove sadašnje koalicione partnere, kako bi se, na kraju krajeva, rešili tih ljudi koji su donedavno bili uzurpirali vlast u Moldaviji i bez obzira na neke unutrašnje nesuglasice, oni su pronašli snagu da zajednički rade u interesima moldavske države i moldavskog naroda. I mi ćemo ih nesumnjivo podržavati“, izjavio je šef ruske države u intervjuu televiziji „Mir“. Govoreći o sadašnjem stanju u Moldaviji, Putin smatra da je u toj zemlji najbolje primetna uzurpacija vlasti od strane oligarha, kao i delimično u Ukrajini, gde su oni bili preuzeli kontrolu nad svim državnim strukturama: policijom, parlamentom. „Zaradili su novac na moldavskom narodu i iskoristili ga kako bi povećali svoje lično blagostanje i poluge uticaja na državu“, smatra predsednik Rusije. Prema mišljenju šefa ruske države, „to što je sada urađeno predsedniku Dodonu i njegovim donedavnim protivnicima, uslovno, prozapadnim partijama, korak je u pravcu izgradnje sveobuhvatne, civilizovane, savremene države“.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.