Rusija: Tramp neće da napadne Kima, evo zašto

Izvor: Mondo, 24.Sep.2017, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Tramp neće da napadne Kima, evo zašto

Sjedinjene Američke Države neće napasti Severnu Koreju, tvrdi ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov.

"Amerikanci neće napasti (Severnu) Koreju jer, ne da sumnjaju, već sigurno znaju da oni imaju nuklearnu bombu", rekao je Lavrov ruskoj televiziji NTV, preneo je AFP.

"Ne branim Severnu Koreju, samo kažem da se gotovo svi slažu sa takvom analizom", rekao je ruski šef diplomatije.

On je upozorio da kriza može biti rešena >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << samo mekim pristupom - pažljivo, sugestijama i ubeđivanjem i da bi, ukoliko SAD ne zauzmu takav stav, na desetine ako ne i na stotine hiljada nevinih građana Južne Koreje, Severne Koreje i susednog Japana bilo ugroženo.

"A Rusija i Kina su u blizini", rekao je Lavrov.

Predsednik SAD Donald Tramp, na uvrede koje mu je sa govornice Generalne skupštine UN uputio ministar spoljnih poslova Severne Koreje Ri Jong Ho, uzvratio je rečima da ni ministra ni severnokorejskog vođe Kim Džong Una "neće biti još dugo", ukoliko Ri govori ono što Kim misli.

Ministar spoljnih poslova Severne Koreje Ri Jong Ho izneo je juče u Ujedinjenim nacija uvredljive optužbe na račun "zlog" američkog predsednika Donalda Trampa, nazivajući ga "mentalno poremećenom osobom" čije pretnje su povećale šanse za vojnu konfrontaciju, preneo AFP.

Foto: youtube/screenshot

LUDILO  - PROPAGANDNA MAŠINA

Severna Koreja objavila je danas seriju fotomontaža, na kojima je prikazano kako severnokorejske rakete "uništavaju" američke bombarder B1B i nosač aviona, koji su istovetni kao oni koji su preleteli međunarodni vazdušni prostor uz severnokorejsku granicu.

Severnokorejski državni portal DPRK tudej objavio je kolaž svega nekoliko sati nakon što je američka vojska objavila da je bombarder B-1B preleteo međunarodni vazdušni prostor duž obale Severne Koreje, prenosi Jonhap.

Objavljen je i video koji počinje govorom američkog predsednika Donalda Trampa pred vojnicima u bazi "Endrjuz" u Merilendu, a zatim fotografije bombardera B-1B i lovaca F-15C, koje se pomoću kompjuterske grafike "uništavaju" srednjedometnim balističkim raketama.

U video se prikazuje i severnokorejska podmornica kako napada američki nuklearni nosač aviona "Karl Vinson".

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Lavrov: SAD neće napasti Severnu Koreju

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Sep.2017

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da SAD neće izvesti udare protiv Severne Koreje jer pouzdano znaju da Pjongjang raspolaže nuklearnim oružjem..."Amerikanci neće izvoditi udare na Severnu Koreju jer sa sigurnošću znaju da ona ima nuklearno oružje. Ja ne branim Severnu...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.