Rusija: Spremni smo da sarađujemo i sa Kurdima

Izvor: Vesti-online.com, 15.Okt.2015, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Spremni smo da sarađujemo i sa Kurdima

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksej Meškov rekao je da je Rusija spremna da sarađuje sa svim "konstruktivnim snagama", uključujući i Kurde, u borbi protiv Islamske države u Siriji.

- Mi smo došli u Siriju na poziv sirijske vlade i spremni smo da radimo sa svim konstruktivnim snagama koje su spremne za zajedničku borbu protiv Islamske države - rekao je Meškov, upitan da li bi Rusija mogla da sarađuje sa Kurdima, prenela je ruska agencija Tass.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Pozivajući se na neimenovanog predstavnika ministarstva spoljnih poslova Turske, agencija AFP je juče javila da je Turska pozvala diplomatske predstavnike SAD i Rusije da bi ih upozorila da ne snabdevaju oružjem i ne podržavaju snage sirijskih Kurda u borbi protiv grupe Islamska država u Siriji.

AFP navodi da Turska smatra Partiju demokratskog jedinstva sirijskim ogrankom zabranjene Kurdske radničke partije (PKK) koja je u Turskoj vodila krvavu pobunu od 1984. godine.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.