Rusija: SAD stvaraju sive zone u Siriji

Izvor: Vesti-online.com, 16.Maj.2018, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: SAD stvaraju sive zone u Siriji

Rusija se plaši da bi nakon povlačenja američke vojske iz Sirije na teritoriji pod njihovom kontrolom mogla da oživi teroristička organizacija Islamske države, izjavio je na zasedanju Saveta bezbednosti UN vršilac dužnosti predstavnika Rusije Dmitrij Poljanski.

- Pre nego što optužite Rusiju ili Iran, recite na osnovu čega su američke snage prisutne u Siriji i koji je njihov pravi cilj? Teritorije pod vašom kontrolom pretvorile su se u sive zone >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u kojima se slobodno osećaju različiti ekstremisti - rekao je diplomata.

On se, konkretno, zainteresovao šta se dešava sa stotinama terorista Islamske države koji se nalaze u rukama snaga lojalnih Sjedinjenim Američkim Državama.

- Ne vodi se nikakva istraga o njima, a vi ne objavljujete ni zemlje porekla terorista. Zabrinuti smo da će se desiti reinkarnacija Islamske države u ovim oblastima nakon što ih SAD napuste. A oni će morati da ih napuste pre ili kasnije - istakao je Poljanski.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

„Pre nego što optužite Rusiju ili Iran, recite na osnovu čega su američke snage prisutne u Siriji i koji je njihov pravi cilj?“

Izvor: Vostok.rs, 17.Maj.2018, 10:19

Rusija se plaši da bi nakon povlačenja američke vojske iz Sirije na teritoriji pod njihovom kontrolom mogla da oživi teroristička organizacija DAEŠ, izjavio je na zasedanju Saveta bezbednosti UN vršilac dužnosti predstavnika Rusije Dmitrij Poljanski.. . . „Pre nego što optužite Rusiju...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.