Rusi uveli svoju platnu karticu

Izvor: Studio B, 15.Dec.2015, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi uveli svoju platnu karticu

Ruske banke su danas počele sa izdavanjem prve nacionalne platne kartice koja je alternativa američkim karticama Visa i Masterkard.

Nacionalna platna kartica je uvedena nakon što je većina potrošača ostala bez mogućnosti plaćanja plstičnim novcem zbog uvodjenja zapadnih sankcija Moskvi.

"Emisija i distribucija ove kartice je najvažnija faza u obezbedjvianju finansijskog suvereniteta zemlje", navodi se u saopštenju Nacionalnog sistema za platne kartice (NSPK), >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << koji je u julu prošle godine osnovala centralna banka Rusije u nastojanju da smanji zavisnost od Zapada.

Ukupno 35 ruskih banaka učestvuje u platnom sistemu, a sedam je izdalo kartice u sklopu pilot programa, navodi se u saopštenju ruske centralne banke, u kom je takodje objavljena slika plavih i zelenih novih kartica.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.