Rohani: SAD žele da promene režim u Iranu

Izvor: RTS, 14.Okt.2018, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rohani: SAD žele da promene režim u Iranu

Iranski predsednik Hasan Rohani izjavio je da SAD žele da promene režim u Iranu, pri čemu koriste psihološki i ekonomski sistem ratovanja da bi na to primorali Islamsku Republiku.
"Smanjivanje legitimiteta sistema je njihov krajnji cilj. Kada kažu oslobodite se toga, režim se menja vlastitim rečima, kako se promena režima odvija? Kroz smanjenje legitimiteta, inače se režim ne menja", rekao je Hasan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Rohani u televizijskom obraćanju, prenosi Rojters.

Napetosti između Irana i SAD su se pojačale pošto se američki predsednik Donald Tramp povukao iz multilateralnog sporazuma o iranskom nuklearnom programu u maju i ponovo uveo sankcije Iranu.
SAD su najavile uvođenje dodatnih sankcija na iranski sektor nafte u novembru.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"SAD žele da promene režim, psihološki sistem ratovanja"

Izvor: B92, 14.Okt.2018

SAD žele da promene režim u Iranu, pri čemu koriste psihološki i ekonomski sistem ratovanja da bi na to primorali Islamsku Republiku, kaže iranski predsednik..."Smanjivanje legitimiteta sistema je njihov krajnji cilj. Kada kažu oslobodite se toga, režim se menja vlastitim rečima, kako se promena...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.