Rohani: SAD bi da stvore nesigurnost u Iranu

Izvor: RTS, 23.Sep.2018, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rohani: SAD bi da stvore nesigurnost u Iranu

Iranski predsednik Hasan Rohani izjavio je da SAD žele da stvore nesigurnost u Islamskoj Republici Iran, prenosi "Rojters".
Navodi se da je Rohani to rekao dan nakon što je u napadu izvedenom na vojnoj paradi u Iranu ubijeno 12 pripadnika elitne Revolucionarne garde.

Rohani je, u obraćanju uoči polaska za Njujork >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << gde će prisustvovati zasedanju Generalne skupštine UN, optužio zalivske države koje podržava Vašington za pružanje finansijske i vojne podrške antivladinim grupama etničkih Arapa.
"Marionetske zemlje u regionu podržava Amerika, a SAD ih podstiče i obezbeđuje im neophodne kapacitete", rekao je Rohani.
Visoki zvaničnik Ujedinjenih Arapskih Emirata negirao je tvrdnje Irana da je ta zemlja umešana u napad na vojnu paradu.
Rojters navodi da je jučerašnji napad na vojnoj paradi, u kojem je ukupno ubijeno 25 ljudi, bio jedan od najgorih ikada izvršenih na Revolucionarnu gardu i pojačaće napetosti između Irana i njegovog regionalnog rivala Saudijske Arabije.
"Odgovor Irana (na ovaj napad) se sprema u okvirima zakona i naših nacionalnih interesa", poručio je Rohani i dodao da će SAD zažaliti zbog svoje "agresivnosti".
Pogledaj vesti o: Nju Jork,   Vašington

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ROHANI ZAPRETIO: SAD bi da stvore nesigurnost u Iranu, zažaliće

Izvor: Večernje novosti, 23.Sep.2018

Iranski predsednik Hasan Rohani izjavio je danas da SAD žele da stvore nesigurnost u Islamskoj Republici Irani, prenosi Rojters. Iranski predsednik Hasan Rohani izjavio je danas da SAD žele da stvore nesigurnost u Islamskoj Republici Irani, prenosi Rojters.Navodi se da je Rohani...

Nastavak na Večernje novosti...

Rohani: SAD će zažaliti zbog svoje agresivnosti

Izvor: Vostok.rs, 23.Sep.2018

Iranski predsednik Hasan Rohani izjavio je danas da SAD žele da stvore nesigurnost u Islamskoj Republici Irani, prenosi Rojters.. . . Navodi se da je Rohani to kazao dan nakon što je u napadu izvedenom na vojnoj paradi u Iranu ubijeno 12 pripadnika elitne Revolucionarne garde.. . . Rohani je,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.