Rohani: Bez Rusije nema regionalne stabilnosti

Izvor: Vesti-online.com, 01.Nov.2017, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rohani: Bez Rusije nema regionalne stabilnosti

Iran i Rusija igraju veoma važnu ulogu kada je reč o regionalnoj stabilnosti, izjavio je iranski predsednik Hasan Rohani, pred početak trilateralnog sastanka sa liderima Rusije i Azerbejdžana u Teheranu.

On je rekao da je Teheran veoma zadovoljan što Iran i Rusija, osim bilateralnih odnosa, imaju važnu ulogu u obezbjeđivanju mira i stabilnosti u regionu.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je po dolasku u Teheran zahvalio Rohaniju zbog organizacije sastanka, na kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << će učestvovati i predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev.

Očekuje se da će trilateralni sastanak biti posvećen najvažnijim političkim, privrednim i humanitarnim pitanjima, koja su važna za sve tri zemlje, a lideri će razgovarati i o borbi protiv terorizma, ekstremizma, krijumčarenja droge i međunarodnog kriminala, prenosi "Sputnjik".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.