Rodila dete samo 26 centimetara manje od nje same

Izvor: Blic, 03.Mar.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rodila dete samo 26 centimetara manje od nje same

Stejsi Herald je verovatno najmanja žena na svetu koja je ikada postala majka, jer je rodila devojčicu Makai koja je dugačka 46 centimetara, dok je ona sama visoka samo 72 centimetara.

Tridesettrogodišnja Stejsi kaže da je ceo život slušala upozorenja da nikako ne bi smela da ostane u drugom stanju.

»Svi su mi govorili da neću preživeti trudnoću i porođaj, da beba, s obzirom na to da je moj torzo mali, neće preživeti, ali ja to nisam htela da prihvatim. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Nešto u meni mi nije dozvolilo da se predam», izjavila je ova hrabra žena.

Stejsi i njen suprug Vil već imaju 16-mesečnu ćerku Katiru koja je nasledila maminu bolest «osteogenesis imperfecta». U pitanju je retka genetska bolest zbog koje kosti postaju lako lomljive.

Na osnovu prvih pregleda, lekari smatraju da mala Makai neće imati nikakvih problema sa rastom.

«Veoma sam ponosan na Stejsi, ona je požrtvovana i dobra majka. Pravi je blagoslov to što imamo dvoje dece», rekao je Vil.

Stejsi je izjavila kako se nada da će se njihova porodica proširiti i da će sledeće dete koje bude rodila biti sin.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.