Rio de Žaneiro:Protetst zbog ubistva migranta iz Konga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2022, 20:23

Rio de Žaneiro:Protetst zbog ubistva migranta iz Konga

Stotine demonstranata danas je na ulicama tražilo pravdu i osudilo rasizam u Rio de Žaneiru, gde je prošlog meseca na kiosku pored plaže ubijen migrant iz Konga.

Aktivisti za ljudska prava, crnačke organizacije i predstavnici kongoanske zajednice u Riju su blokirali glavnu ulicu u naselju Bara da Tižuka, gde je Mois Kabagambe (24) radio, sve dok nije na smrt pretučen 24. januara u navodnom sporu oko neisplaćenih plata, što su snimile sigurnosne kamere, prenosi Rojters. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

„Prestanite da ubijate crnce“, uzvikivali su demonstranti noseći natpise sa likom Moisa, čija je porodica prisustvovala protestu.

Grad Rio, koji kontroliše rad barova na plaži, saopštio je da je oduzeo dozvolu kiosku u kojem je Mois ubijen, a da će to mesto biti pretvoreno u spomenik i Centar afričke kulture, navodi Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Prestanite da ubijate crnce" orilo se ulicama grada FOTO

Izvor: B92, 05.Feb.2022

Stotine demonstranata je na ulicama tražilo pravdu i osudilo rasizam u Rio de Žaneiru, gde je prošlog meseca na kiosku pored plaže ubijen migrant iz Konga...Aktivisti za ljudska prava, crnačke organizacije i predstavnici kongoanske zajednice u Riju su blokirali glavnu ulicu u naselju Bara da Tižuka,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.