Rim odbacio mogućnost promene budžeta

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Okt.2018, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rim odbacio mogućnost promene budžeta

Italijanska vlada je danas isključila mogućnost promena predloženog budžeta za narednu godinu iako je Evropska komisija odbacila nacrt, što je prva takva odluka u istoriji.

"Ovo je prvi italijanski budžet koji ne zadovoljava EU. To me ne iznenađuje: ovo je prvi italijanski budžet pisan u Rimu a ne u Briselu!", napisao je na Fejsbuku italijanski vicepremijer i lider Pokreta pet zvezdica (M5S) Luiđi di Majo.

Njegov kolega i šef desničarske Lige Mateo Salvini >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je naveo da odluka Evropske komisije "ništa ne menja" i da "nema nazad". Iako su obojica lidera italijanske vladajuće koalicije rekli da su otvoreni za dijalog, njihove izjave nagoveštavaju duži sukob s Briselom.

"Ovde nije reč o 'graničnom' slučaju, već o jasnom skretanju za koje je preuzeta odgovornost", ocenio je danas evropski komesar za ekonomiju Pjer Moskovisi.

Italiji su date tri nedelje da predstavi izmenjeni nacrt budžeta, prema evropskim propisima.

Ukoliko se to ne desi, Rim bi mogao postati predmet procedure koja bi se mogla završiti finansijskom kaznom od 0,2 odsto BDP-a.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.