Izvor: B92, 18.Feb.2010, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rim: Ostavka zbog veza sa mafijom

Rim -- Podsekretar italijanskog ministratsva finansija Nikolo Kosentino podneo je ostavku zbog navoda o vezema sa mafijom, saopštio je izvor iz italijanske vlade.

Kosentino je podneo tri meseca pošto je tužilaštvo tražilo njegovo hapšenje pod optužbom za veze sa napoljskom mafijom. Donji dom italijanskog parlamenta, u kome desničarski italijanski premijer Silvio Berluskoni ima veliku većinu, odbio je zahtev magistrata da podsekretar Kosentino bude uhapšen.

"Podneo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sam ostavku, jer ne želim da moj slučaj bude eksploatisan pred lokalne izbore", rekao je za italijansku novinsku agenciju Adnkronos Kosentino koji je ranije uporno odbijao pozive opozicije da to učini.

Kosentino je optužen za povezanost sa ozloglašenim klanom Kamora Kaselese, napuljskom verzijom sicilijanske mafije, preneo je Rojters.

Dosadašnji podsekretar je to, međutim, negirao.

Britanska novinska agencija podseća da po italijanskom zakonu magistrati mogu slobodno da vrše istragu poslanika italijanskog parlamenta, ali im je potrebna dozvola parlamenta za njihovo hapšenje

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.