Rijad nudio milione dolara Haftaru

Izvor: RTS, 13.Apr.2019, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rijad nudio milione dolara Haftaru

Nekoliko dana pre nego što je libijski komandant Kalifa Haftar pokrenuo ofanzivu na Tripoli, Saudijska Arabija mu je nudila desetine miliona dolara kako bi pomogla tu operaciju, piše Volstrit džornal.
Volstrit džornal je, pozivajući se na saudijske zvaničnike, naveo da je ponuda za finansiranje vojne operacije izneta uoči ofanzive.

Libija je na ivici izbijanja sveopšteg >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << građanskog rata, koji preti da ugrozi višegodišnje diplomatske napore da se pomire suprotstavljene naoružane političke frakcije.
General Kalifa Haftar je 4. aprila pokrenuo ofanzivu sa istoka zemlje. Zauzeo je i nekoliko ključnih polja nafte na jugu Libije, što je predstavljalo uvod u napad na njegovog glavnog suparnika, vladu u Tripoliju, na zapadu zemlje, koju podržavaju UN.
Libija je, inače, pogođena nasiljem i političkom nestabilnošću od 2011. godine, kada je svrgnut Muamer el Gadafi.
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.