Republikanci osvojili većinu u Predstavničkom domu

Izvor: Vesti-online.com, 03.Nov.2010, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Republikanci osvojili većinu u Predstavničkom domu

Republikanci će u naredne dve godine imati većinu u Predstavničkom domu američkog Kongresa, saglasna je u svojim prognozama većina američkih medija.

Prema projekcijama na osnovu prvih rezultata u ključnim izbornim jedinicama, republikanci će u kongresnom donjem domu imati znatno više od 218 kongresmena, kolika je minimalna većina.

Očekuje se da novi spiker Predstavničkog doma, umesto demokrate Nensi Pelosi iz Kalifornije, bude vođa republikanaca u tom domu Džon Bejner, kongresmen iz Ohaja.

U dosadašnjem sazivu Predstavničkog doma bilo je 256 demokrata i 178 republikanaca, dok je jedno kongresmensko mesto bilo upražnjeno.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Republikancima Predstavnički dom, demokratama Senat

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2010

VAŠINGTON -..Izbori za američki Kongres, održani u utorak, doneli su republikancima većinu u Predstavničkom domu, pa će predsednik Barak Obama, i pored toga što su njegove demokrate zadržale tesnu kontrolu u Senatu, u naredne dve godine biti suočen sa zakonodavnom vlašću koja će imati daleko...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.