Izvor: Blic, 23.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordno topljenje leda na Arktiku

Led koji prekriva površinu mora na Arktiku sve je tanji i pokriva manju površinu nego ikad ranije, oborivši rekord postavljen pre dve godine za čak 22 odsto, prenela je u subotu većina svetskih listova.

Mediji prenose zaključke američkih naučnika da je reč o dosad najalarmantnijem znaku globalnog otopljavanja, koje se odvija mnogo većom brzinom nego što su naučnici predviđali. Prenosi se takođe da će papa Bendeikt XVI, u svom prvom obraćanju UN, izneti oštro upozorenje u vezi sa klimatskim promenama, te da će zaštitu prirodne sredine proglasiti za moralnu obavezu Katoličke crkve i njenih vernika.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.