Razgovarali Tramp i Erdogan: Ni reč o Siriji

Izvor: Vesti-online.com, 22.Mar.2018, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razgovarali Tramp i Erdogan: Ni reč o Siriji

Američki predsednik Donald Tramp razgovarao je s turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom o značaju snažnih bilateralnih odnosa, saopštila je Bela kuća, u trenutku kada između dve zemlje postoje tenzije zbog vojnih akcija Turske u delovima severne Sirije koji su u rukama Kurda.

- Dva lidera su obećala da će nastaviti napore u cilju jačanja saradnje kad je reč o pružanju odgovora na zajedničke >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << strateške izazove i otklanjanju zabrinutosti obe zemlje koja utiče na bilateralne odnose - navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.

Bela kuća nije pomenula Siriju, gde vojna kampanja Turske rizikuje da dovede do sukoba između dve saveznice u NATO, između kojih inače postoje razmirice povodom politike SAD u Siriji i drugih pitanja, napominje britanska agencija.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   Turska

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp sa Erdoganom o značaju bilateralnih odnosa

Izvor: Blic, 23.Mar.2018, 00:00

Američki predsednik Donald Tramp razgovarao je danas s turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom o značaju snažnih bilateralnih odnosa, saopštila je Bela kuća, u trenutku kada između dve zemlje postoje tenzije zbog vojnih akcija Turske u delovima severne Sirije koji su u rukama Kurda.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.