Razbijen lanac krijumčara ljudi

Izvor: Vesti-online.com, 06.Nov.2015, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razbijen lanac krijumčara ljudi

U široko organizovanoj raciji protiv internacionalnih bandi koje se bave ilegalnim transportom izbeglica, nemačka policija je u sredu uhapsila sedam osoba.

Uz učešće skoro 600 saveznih i pokrajinskih policajaca, pretresi su obavljeni na 24 mesta sa težištem u Severnoj-Rajni Vestfaliji, ali i u Donjoj Saksoniji i Baden-Virtembergu.

Glava ove bande, 24-godišnji Libanac, uhapšen je u Esenu, saopštilo je državno tužilaštvo u Hildeshajmu. Kako se navodi, on je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << član porodičnog klana sa široko razgranatim kontaktima koji su mu pomagali pri nabavljanju lažnih dokumenata i u krijumčarenju uglavnom libanskih i sirijskih državljana u Nemačku.

Istraga je bila usmerena protiv 17 osumnjičenih. Banda je zahtevala i do 10.000 evra po osobi za lažne pasoše i falsifikovane dozvole boravka. Opremljeni ovim papirima, izbeglice bi najčešće avionom doputovale u Nemačku. U nekoliko slučajeva su pogranični policajci na tranzitnim aerodromima otkrili ova lažna dokumenta i hapsili ilegalne migrante.

Nemačka obaveštajna služba BND je nedavno upozorila na međunarodnu šlepersku mrežu. U analizi izbegličkih ruta je ustanovljena veoma profesionalna krijumčarska struktura, koja preko Turske doseže do Grčke, Italije i Francuske, potvrdio je Gerhard Šindler, šef ove službe. Na svim kriznim žarištima - u Siriji, Iraku, Libiji, Jemenu i Somaliji, kako je rekao, važi pravilo da su "klanovi, milicija i terorističke grupe - profiteri aktuelnog trenutka."

Prilikom pretresa, policija je pronašla i mnogo oružja i municije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.