Razbijači leda pokušavaju da oslobode oko 100 brodova

Izvor: Blic, 15.Mar.2011, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razbijači leda pokušavaju da oslobode oko 100 brodova

SANKT PETERSBURG - Ruske vlasti angažovale su desetak brodova za razbijanje leda kako bi oslobodili više desetina drugih brodova okovanih ledom u Finskom zalivu, kod Sankt Petersburga.

Na pojedinim mestima led dostiže debljinu više od metra, a prema podacima ruske Savezne agencije za mora, tolika debljina leda u Finskom zalivu nije zabeležena od 1992. godine.

Uprava za brodove u Sankt Petersburgu saopštila je da je najmanje 97 brodova i dalje zarobljeno u ledu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u tom zalivu. Većina zarobljenih brodova su trgovački, ali ima i putničkih. Neki od njih zarobljeni su već nekoliko dana.

Tokom vikenda nekoliko brodova je oslobođeno u luci Sankt Petersburga, a među njima i jedan manji brod sa 12 putnika među kojima je bila i trudnica. Taj brod bio je zarobljen u zalivu šest dana.

Prema očekivanju meteorologa, vremenske prilike u tom region popraviće se tek za tri sedmice.

Povezane vesti: Ruski ledolomac krenuo u pomoć brodovima u Ohotskom moru

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.