Raste ogorčenje muslimanskog sveta prema Francuskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2020, 19:16

Raste ogorčenje muslimanskog sveta prema Francuskoj

Ogorčenje i bes protiv francuskog predsednika Emanuela Makrona sve su veći u muslimanskim zemljama, a u nekoliko država islamskog sveta održani su i protesti.

Na naslovnoj strani jednog konzervativnog iranskog dnevnika objavljen je tekst pod naslovom "Demon iz Pariza", a na ulicama Dake, prestonice Bangladeša, uzvikivane su parole u kojima se francuski predsednik optužuje da "obožava Sotonu", prenosi londonski Gardijan.

Ispred francuske ambasade u Bagdadu spaljena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je fotografija Emanuela Makrona zajedno za francuskom zastavom.

Predsednik Francuske je stao u odbranu prava da se karikature sa likom proroka Muhameda prikazuju u francuskim školama, što muslimani doživljavaju kao svetogrđe.

Iz mnogih prestonica muslianskih država upućen je apel da se bojkotuju francuski proizvodi i pripazi na dolazak Francuza u sve muslimanske zemlje.

Istovremeno, u Monpeljeu i u Tuluzu organizovane su javne projekcije karikatura satiričnog časopisa "Šarli Ebdo", među kojima i karikatura proroka Muhameda.

Predsednik Emanuel Makron je izjavio da Francuska "neće da se odrekne stripova".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.