Rasizam u reklami za pranje veša? (VIDEO)

Izvor: Mondo, 27.Maj.2016, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasizam u reklami za pranje veša? (VIDEO)

Reklama za deterdžent za veš koja je napravljena u Kini, u zapadnom svetu proglašena je najrasističkijom ikada. Šta vi mislite?

Foto: YouTube/screenshot

Kineskinja stavlja veš u mašinu, a iza vrata se pojavljuje crnac, moler, koji radi u kući.

Njemu se devojka dopala, a ona ga prstom doziva da joj se približi. Taman kad je pomislio da će dobiti poljubac od nje, ona mu stavi tabletu za pranje veša i ugura ga u veš mašinu. Posle pranja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << iz nje izlazi Kinez.

Ova reklama brzo je došla i do zapadnog sveta. Jedni su ogorčeni, drugi, pak, blaži u kritici, a treći se pitaju zašto je taj crni momak pristao da bude deo ove reklame.

Pogledajte



Izvor: YouTube

Ipak, ovo nije prvi put da se tvorci reklama "poigravaju" bojama kože i nacijama. U Italiji je ranije već snimljena identična reklama!



Izvor: YouTube

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Rasizam u reklami za detrdžent? (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Maj.2016

Reklama za deterdžent za veš koja je napravljena u Kini, u zapadnom svijetu proglašena je najrasističkijom ikada...Kineskinja stavlja veš u mašinu, a iza vrata se pojavljuje crnac, moler, koji radi u kući...Njemu se djevojka dopala, a ona ga prstom doziva da joj se približi. Taman kad je pomislio...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.