Raščinjen bankarski vitez

Izvor: Politika, 01.Feb.2012, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raščinjen bankarski vitez

Nekadašnjem šefu propale banke Fredu Gudvinu oduzeta titula koja mu je dodeljena 2004. za zasluge u bankarskom poslovanju

Šefujući bankom koja je od propasti spasena milijardama uzetim iz džepa britanskih poreskih obveznika, Fred Gudvin je postao jako bogat čovek. Ni novac, ni kolekciju oldtajmera kojom se ponosi, ni ragbi, ni golf turnire niko mu ne može oduzeti. Ali nema više para kojima bi mogao da povrati titulu viteza.

Četiri godine pošto je ulazeći u >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << riskantne i neisplative poslove doveo Kraljevsku banku Škotske (RBS) na rub propasti, i tako doprineo krizi u britanskom finansijskom sektoru, Fredu Gudvinu oduzeto je viteško odličje.

Od sada niko više neće moći da ga oslovljava sa „ser”. Ruku na srce, gomila otpuštenih službenika RBS-a, sindikati i nezadovoljni „okupatori” londonskih trgova nikad nisu ni smatrali da zaslužuje viteško odličje kojim je okićen još 2004. za posebne zasluge u razvoju bankarskog sektora. Ali niko tada nije pitao obične smrtnike šta misle o viteškom ponašanju.

....................................................

Ceo tekst pročitajte u štampanom izdanju od 2. februara. Ako ste zainteresovani da se pretplatite na elektronsko izdanje cele „Politike“ kliknite OVDE.

Zorana Šuvaković

objavljeno: 02.02.2012.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uništio banku, sad više nije vitez

Izvor: B92, 02.Feb.2012, 05:50

Nekadašnjem šefu propale britanske banke Fredu Gudvinu oduzeta titula viteza koja mu je dodeljena 2004. za zasluge u bankarskom poslovanju Ni novac, ni kolekciju oldtajmera kojom se ponosi, ni ragbi, ni golf turnire niko mu ne može oduzeti. Ali nema više para kojima bi mogao da povrati titulu viteza.

Nastavak na B92...

Uništio banku, sad više nije vitez

Izvor: Krediti.rs, 02.Feb.2012

Nekadašnjem šefu propale britanske banke Fredu Gudvinu oduzeta titula viteza koja mu je dodeljena 2004. za zasluge u bankarskom poslovanju.

Nastavak na Krediti.rs...

Fred Goodwinu oduzeta titula bankarskog viteza

Izvor: GdeInvestirati.com, 02.Feb.2012

Nekadašnjem šefu propale banke Fredu Goodwinu oduzeta titula koja mu je dodeljena 2004. za zasluge u bankarskom poslovanju. Opširnije..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.