Radunović: Medojević kidnapovan jer nije htio da cinkari građane

Izvor: Vostok.rs, 30.Nov.2018, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radunović: Medojević kidnapovan jer nije htio da cinkari građane

Potpredsjednik Nove srpske demokratije Slaven Radunović saopštio je da je predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera DF Nebojša Medojević – kidnapovan.
–Znate li zašto je uhapšen Medojević i zašto hoće da uhapse Milana Kneževića. Vjerovali ili ne, rješenjem Višeg suda oni se “stavljaju u zatvor” dok ne daju izjave s kojima bi bio zadovoljan tužilac, a najviše do dva mjeseca, jer kao svjedoci nisu željeli da kompromituju svoj izvor informacija ili narodski – nisu htjeli da cinkare građane koji su im kao poslanicima, svojim predstavnicima u parlamentu, dali informacije o sumnjivim radnjama u pravosuđu, naveo je Radunović na svom FB profilu. Znači, dodao je on, nisu odbili poziv da daju izjave, već tužilac nije zadovoljan onim što je čuo i sad bi da ih drži u zatvoru dok ne popuste i ne otkriju izvore informacija, kako bi se Milivoje Katnić i ostali kriminalci iz tužilaštva i pravosuđa obračunali s tim ljudima. Radunović je podsjetio da se poslanicima Ustavom garantuje imunitet za izgovorenu riječ ili glasanje, baš da bi bili slobodniji od drugih građana, u iznošenju sumnji i kritika – upravo zato što su predstavnici građana. –Evo, pogledajte sami šta piše u Ustavu Crne Gore: Član 86 – poslanik uživa imunitet. Poslanik ne može biti pozvan na krivičnu ili drugu odgovornost ili pritvoren za izraženo mišljenje ili glasanje u vršenju svoje poslaničke funkcije. Protiv poslanika ne može se pokrenuti krivični postupak, niti odrediti pritvor, bez odobrenja Skupštine, osim ako je zatečen u vršenju krivičnog djela za koje je propisana kazna u trajanju dužem od pet godina zatvora, naveo je Radunović, dodajući da je „Medojević kidnapovan“. IN4S

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.