Izvor: B92, 30.Mar.2010, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici bolnice bacili tela u reku

Peking -- Dva radnika mrtvačnice univerzitetske bolnice u gradu Đining uhapšeni su u vezi sa otkrićem tela 21 mrtve bebe u plastičnim vrećama u reci na istoku Kine.

Oni su osumnjičeni da su uzeli novac od porodica preminulih beba da se pobrinu o telima, ali su ih, umesto toga, bacili u reku Guangfu, javio je AP. Prethodno je kineska agencija Sinhua objavila da su tri rukovodioca te bolnice otpuštena ili suspendovana zbog ovog skandala.

Tela beba pronašli su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lokalni stanovnici u plastičnim vrećama za đubre na obalama reke.

Osam beba je na nožicama imalo prikačene identifikacione pločice sa oznakama Univerzitetske bolnice Đining u provinciji Šandong, a 13 nije identifikovano.

Neke od beba, starosti od novorođenčeta do nekoliko meseci, imaju identifikacione pločice sa imenom majke, datumom rođenja i težinom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.