RT: Zapad objavio totalni rat ruskom svetu - Lavrov

Izvor: Vostok.rs, 27.Maj.2022, 11:37

RT: Zapad objavio totalni rat ruskom svetu - Lavrov

Konfrontacija između zapadnih zemalja i Rusije predstavlja „totalni rat“, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov tokom sastanka sa šefovima ruskih regiona. Rusko društvo i glavne političke snage podržavaju odluku Vlade da se suoči sa ovim izazovom, dodao je on.   (function() { VK.Widgets.Post(\"vk_post_-181214296_13309\", -181214296, 13309, \'wLuM3Hu3WqUD3G5s6lfO8pgUX_zh\'); }()); Zapadne zemlje „udvostručuju, utrostručavaju i učetvorostručuju svoje napore da odvrate našu naciju. Oni koriste široku lepezu sredstava, od jednostranih ekonomskih sankcija do potpuno lažne propagande u globalnim medijima“, rekao je Lavrov, napominjući da je „rusofobija koju na naše najdublje žaljenje promovišu brojne vlade, porasla do neviđenog nivoa”. „Zapad je objavio totalni rat protiv nas, protiv celog ruskog sveta. Ovu činjenicu sada niko i ne krije“, rekao je Lavrov. "`Kultura otkazivanja` koja cilja sve što je povezano sa našom nacijom postala je apsurdna."
   
Rusija je na pritisak odgovorila ujedinjenjem „svih zdravih patriotskih snaga“ i naletom javne podrške ruskoj spoljnoj politici, rekao je ministar spoljnih poslova. Lavrov je takođe primetio da je kriza razotkrila pravu prirodu obećanja datih Rusiji pre 30 godina, nakon raspada SSSR-a. „Sada vidimo vrednost svih razgovora o univerzalnim vrednostima i potrebi da se Evropa pretvori u zajednički dom od Atlantika do Pacifika. Niko ne treba da gaji iluzije o odnosu SAD-a i njihovih saveznika prema Rusiji“, dodao je on. Lavrov je govorio na sastanku saveta ministarstva spoljnih poslova koji uključuje sve ruske regionalne šefove kao članove. Savetodavno telo se redovno sastaje kako bi razgovaralo o tome kako diplomatski kor može pomoći raznim delovima zemlje. Kao ministar spoljnih poslova, Lavrov predsedava savetom. Izvor: RT Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu. Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov: Zapad proglasio potpuni rat Moskvi i ruskom svijetu

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Maj.2022

MOSKVA - Zapad je proglasio potpuni rat Rusiji i ruskom svijetu, rekao je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Nastavak na Nezavisne Novine...

"Totalni rat"

Izvor: B92, 27.Maj.2022

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov optužio je zapadne zemlje da vode "totalni rat“ protiv Rusije i ruskog naroda i kulture...Zapadne zemlje "ukidaju Rusiju i sve što je u vezi sa Rusijom“, što uključuje "zabranu ruskih pisaca, kompozitora i drugih značajnih kulturnih ličnosti“,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.