RT: U Italiji 627 smrtnih slučajeva u jednom danu

Izvor: Vostok.rs, 20.Mar.2020, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: U Italiji 627 smrtnih slučajeva u jednom danu

Broj smrtnih slučajeva od pandemije Covid-19 u Italiji porastao je za 627 pacijenata koji su preminuli tokom noći. Povećanje broja smrtnih slučajeva je daleko najveći dnevni porast od kada se virus prvi put pojavio u zemlji pre više od mesec dana. Najveći broj smrtnih slučajeva od koronavirusa između četvrtka i petka porastao je za nešto više od 18 procenata, a do sada broj  smrtnih slučajeva iznosi 4.032.
 
Doneto više uredbi koje regulišu postupanje u vanrednom stanjuhttps://t.co/Pxsy6LqpLe
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) March 20, 2020 Italija je zabeležila poslednji rekordni porast u broju smrtnih slučajeva u sredu, kada je objavljeno o 475 novih slučajeva, a samo dan kasnije pretekla je Kinu kao zemlju koja je registrovala najviše smrtnih slučajeva od početka pojave smrtonosnog virusa. Od petka, Italija sada ima više od 47.000 slučajeva zaraženih virusom Covid-19, sa gotovo 3.000 kritičnih pacijenata. Italijanski kapaciteti za intenzivnu negu se brzo popunjavaju, a mnogi zdravstveni radnici u najteže pogođenim severnim provincijama obavljaju mračni zadatak pronalska kreveta za pacijenate kojima je potrebna intenzivna nega.
Svi granični prelazi za putnike u drumskom, železničkom, vazdušnom i vodnom saobraćaju zatvorenihttps://t.co/34DPhrz30B
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) March 20, 2020 U severnoj provinciji Lombardija italijanska vojska je raspoređena da primenjuje stroge karantinske mere. Na terenu su već italijsanski vojnici koji pomažu naporima u pružanju pomoći u regionu.
Srbija spremna da pošalje avione za svoje državljanehttps://t.co/vR86DAHvZS
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) March 20, 2020 Šokantni snimci koji su se pojavili na društvenim mrežama ranije ove sedmice prikazali su konvoj vojnih kamiona koji su premeštali tela iz Bergama, pošto su, kako se izveštava, lokalni pogrebnici bili prebukirani. Dok se širenje virusa i smrtni slučajevi nastavljaju povećavati rapidno, vlada pokrajine je zatražila od Rima da primeni oštrija ograničenja. Globalno, virus je zarazio više od 265.000 ljudi i odneo više od 11.000 života. Izvor: Vostok / RT

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.