Izvor: RuskaRec.ru, 19.Jul.2017, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Prvi demonstracioni let aviona „MiG-35”

„Ovo je nova konfiguracija aviona, koja se približila sposobnostima aviona pete generacije. Ima nove radarske i izviđačke funkcije. Opremljen je novim i nadograđenim oružjem, a zaštita od radara ga čini neprijatnim za protivnika. To je ono što ovaj avion čini tako privlačnim", izjavio je direktor kompanije korporacije „MiG" Ilja Tarasenko za RT, prenosi sajt Vostok.
Dugo konceptualizovani naslednik aviona osamdesetih godina prošlog veka „MiG-29" napravio je svoj decenijski >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << let, ali je pre toga prošao nekoliko velikih izmena kako bi se poboljšale mogućnosti, te da bi bio finansijski atraktivnijim za kupce. Njegova trenutna verzija najpre je letela prošle zime, a tada je saopšteno da će to biti samo na terenu najveće ruske aviokompanije, pre nego što se izvede zvanični demonstracioni let. Nakon demonstracije leta aviona, zamenik ministra odbrane Jurij Borisov je rekao za medije, da ako se uspešno završi plan testiranja ove godine, MiG-35 će biti spreman 2018. godine. Viktor Bondarev, komandant ruskih vazdušnih snaga, rekao je novinarima da „budućnost pripada ovom avionu" te je saopštio da će se avion široko koristiti za obuku nove generacije pilota ne samo zbog troškova i male potrošnje goriva. U januaru je Bondarev rekao da je Vojska Rusije zainteresovana za kupovinu čak 170 borbenih aviona, ali je dodao da je novi model posebno usmeren na inostrana tržišta. Tarasenko je napomenuo da oko 30 zemalja koristi različite modifikacije njegovog prethodnika „MiG-29" i da već postoje razgovori sa potencijalnim kupcima. Tarasenko je odbio imenovati potencijalne kupce, ali je rekao da su zainteresovana „tržišta Indije, jugoistočne Azije, Bliskog istoka, Afrike i Latinske Amerike", naglašavajući da je svaki avion vredan oko 40 miliona dolara, te da je jeftiniji od svojih rivala.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.