RANJENOJ KONGRESMENKI SVE BOLJE, DIŠE SAMA

Izvor: Kurir, 17.Jan.2011, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RANJENOJ KONGRESMENKI SVE BOLJE, DIŠE SAMA

TUSON - Zdravstveno stanje američke kongresmenke Gabrijele Gifords (na slici s mužem na dan venčanja) poboljšava se i ona prvi put samostalno diše, devet dana od atentata u Arizoni.

"Kongresmenka nastavlja sa oporavkom. Ona samoslano diše", navodi se u saopštenju koje je u nedelju objavio Univerzitetski medicinski centar u Tusonu.

Lekari su rekli da se njeno zdravstveno stanje poboljšava i da je "prešlo iz kritičnog u ozbiljno", jer je isključena sa aparata za disanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pošto joj je uspešno uklonjen fibrilator, prenose agencije.

Ona prvi put može da diše samostalno od kada je preneta u bolnicu, pošto je teško povređena u napadu u Tusonu, u Arizoni, pre devet dana, navela je agencija Rojters.

Na Gifordsovu (40), kongresmenku iz redova Demokratske stranke, pucao je iz vatrenog oružja Džared Lafner (22), pogodivši je u glavu iz neposredne blizine, tokom političkog skupa 8. januara u tržnom centru u Tusonu.

Tada je napadač ubio šestoro ljudi i ranio 14 osoba, dok ga nije policija savladala. Protiv Lafnera je podignuta optužnica po više tačaka, i ukoliko ga američki sud proglasi krivim, sledi mu smrtna kazna.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.