Putnički avion promašio pistu, ima mrtvih!

Izvor: Mondo, 27.Jun.2019, 08:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putnički avion promašio pistu, ima mrtvih!

Nova avionska nesreća potresla je danas Rusiju! Putnički avion je prilikom sletenja promašio pistu, nakon čega je udario u zgradu i zapalio se. Poginule su najmanje dve osobe, a sedam je povređeno.

Foto: MONDO

Dve osobe su poginule, a sedam je povređeno kada je putnički avion "Antonov An-24" prinudno sleteo na regionalni aerodrom u ruskom regionu Burjatija u Sibiru, saopšteno je danas iz ruskog Ministarstva za vanredne situacije.

U avionu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je bilo 46 putnika i članova posade.

Avion je leTeo na liniji iz regionalne prestonice Ulan Ude ka gadu Nižnjeangarsku.

Letoun #Antonov An-24 přejel ranvej při nouzovém přistání na Sibiři. Dva lidé přišli o život https://t.co/QMZeqeNh84

— Lidovky.cz (@lidovky) June 27, 2019

U saopštenju se ističe da je avion promašio pistu, nakon sletanja i da je udario u manju zgradu, a potom se zapalio.

UPDATE [27.06-08:00] #Buryatis#Russia#incidente#aereo passeggeri #Antonov An-42 fa atterraggio di emergenza e si incendia 46 a bordo 2 morti (piloti) +22 #feritipic.twitter.com/QM84UozwWR

— Emergenza24 (@Emergenza24) June 27, 2019

Slična tragedija u kojoj je bilo više žrtava dogodila se i početkom maja na moskovskom aerodromu Šeremetjevu. Tada je u požaru u avionu poginulo više od 40 osoba.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.