Putin se sastaje sa Merkelovom na marginama samita G 20

Izvor: Press, 14.Nov.2014, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin se sastaje sa Merkelovom na marginama samita G 20

Predsednik Rusije Vladimir Putin i nemačka kancelarka Angela Merkel sastaće se na marginama samita G 20 koji počinje u subotu u Australiji, izvestio je Interfaks citirajući Putinovog portparola.
Kako je preneo Rojters, u Brisbejnu se očekuje napetost između zapandih >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << lidera i ruskog predsednika zbog optužbi Kijeva da je Rusija poslala svoje vojnike na istok Ukrajine, što Moskva negira.

Putin će se na marginama samita G 20 sastatai i sa prsednikom Francuske Fransoa Olandom, saopštio je ranije danas zvaničnik iz kancelarije francuskog predsednika.


Oland će razgovarati sa Putinom u Australiji u jeku obnovljene zabrinutosti zapadnih zemalja zbog situacije u Ukrajini i jačanja ruskog pritiska na Francusku zbog zastoja u isporuci vojnih brodova "Mistral", prenela je agencija AP.

Putin će biti suočen sa hladnim prijemom u Australiji, pošto mu je britanski premijer Dejvid Kamerom poručio da prestane da bude "siledžija" prema manjim državama, a domaćin Toni Abot ga optužio za pokušaj "oživljavanja izgubljene slave carizma".

Ruski predsednik, koji treba da doputuje u Brizbejn kasno posle podne dolazi u vreme povišenih tenzija sa Australijom, koja je uputila tri ratna broda prema svojoj severnoj obali nakon što su se pojavili ruski brodovi ove nedelje.

Premijer Abot kaže, kako prenose agencije, da je pojavljivanje četiri ruska broda, deo rastuće vojne pretnje od strane Rusije.

Britanski premijer, obraćajući se australijskom parlamentu, upozorio je Rusiju da će se suočiti sa daljim sankcijama ako se ne bude posvetila rešavanju ukrajinskog konflikta, nazivajući akcije Moskve neprihvatljivim.

"Jedna velika država vrši nasilje nad malom državom u Evropi. Videli smo posledice toga u prošlosti i trebalo bi da naučimo lekcije istorije i učinimo da se tako nešto ne ponovi", poručio je Kameron.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Putin stigao u Australiju na samit G 20 u Brizbejnu

Izvor: Blic, 14.Nov.2014

Predsednik Rusije Vladimir Putin i nemačka kancelarka Angela Merkel sastaće se na marginama samita G 20 koji počinje u subotu u Australiji, izvestio je Interfaks citirajući Putinovog portparola...#Putin on the ground in #Brisbane. Follow #G20 LIVE UPDATES http://t.co/k8yNrhTJ7B pic.twitter.com/d8b29pZ9Md..Kako...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.