Putin otvorio izložbu aviona MAKS-2007

Izvor: Politika, 22.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin otvorio izložbu aviona MAKS-2007

Moskva - Udruženi ruski proizvođači aviona (UABC) nameravaju da se aktivnije uključe u svetsko tržište s konkurentskim putničkim i teretnim vazduhoplovima, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin otvarajući juče na aerodromu "Žukovski" u blizini Moskve Međunarodnu izložbu vazduhoplova i svemirske opreme MAKS- 2007. "Pored toga, Rusija ima cilj da ponovo preuzme lidersku poziciju u proizvodnji vojnih aviona", istakao je Putin na otvaranju najveće avio-izložbe u postsovjetskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << istoriji Rusije.

Putin je ocenio da je reč o jednoj od najznačajnijih smotri aviona na svetu, izvestila je ruska agencija Itar-Tas.

Ruski predsednik je naglasio da je broj učesnika smotre porastao za 30 odsto da će ove godine na njoj oko 780 ruskih kompanija i institucija pokazati svoje najnovije proizvode i dostignuća.

Na MAKS-u su i zvanične delegacije iz 110 zemalja, naglasio je Putin.

Na ovogodišnjoj izložbi, učesnici će pokazati oko 250 novih helikoptera, aviona, raketa, satelita i dirižabla, a nekoliko desetina aviona predstaviće svoje letačke sposobnosti do četvrtka, kada sajam zatvara kapije.

Na istoj poletnoj stazi, pored ruskih borbenih aviona, naći će se avioni francuskog vazduhoplovstva, američki lovci i leteća tvrđava B-52.

Prvi put posetioci će moći da vide i koncept svemirskog vozila koje bi trebalo da zameni kosmičke brodove tipa "Sojuz".

Boris Iljušin, direktor ruske Federalne agencije za industriju, kazao je da će MAKS-2007, osma smotra od osnivanja, biti istovremeno i mesto za potpisivanje velikog broja vrednih ugovora.

Kao nikada do sada, MAKS će ponuditi impresivan broj letelica u segmentu mini i mikro-avijacije, u vreme kada Rusija beleži pravi "bum" u kupovini helikoptera i aviona manje veličine.

Tanjug



[objavljeno: 22.08.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.