Putin na vrhu Forbsove liste najmoćnijih

Izvor: VOA, 04.Nov.2015, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin na vrhu Forbsove liste najmoćnijih

"Putin nastavlja da dokazuje da je jedan od svega nekoliko ljudi na svetu dovoljno moćnih da mogu da rade šta žele – i da im niko zbog toga ne može ništa", navodi se u opisu ruskog lidera, kome je ovo treća godina zaredom da je na vrhu liste.

Predsednik Rusija Vladimir Putin proglašen je za najmoćniju osobu na svetu u izboru američkog poslovnog časopisa "Forbs".

Na drugom mestu nalazi se nemačka kancelarka Angela Merkel, koja je potisnula američkog predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << Baraka Obamu na treću poziciju. U sedmogodišnjoj istoriji ovog izbora, to je prvi put da predsednik SAD nije ili prvi ili drugi na listi, na kojoj se ukupno nalazi 73 imena.

Četvrto mesto, kao i prošle godine, zauzeo je papa Franja, dok je kineski predsednik Ši Đinping pao za dva mesta, na petu poziciju.

Najveći pomak napravio je premijer Japana Šinzo Abe, koji je napredovao za 22 mesta i sada je na 49.

Među najmoćnijim osobama sveta nalaze se mi dva pretendenta na položaja predsednika SAD - Hilari Klinton je 58, a Donald Tramp 72.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.