Putin jednim odgovorom razljutio Balkance!

Izvor: BKTV News, 25.Maj.2017, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin jednim odgovorom razljutio Balkance!

Bugarima se nije dopalo šta je ruski predsednik imao da kaže na temu nastanka ćiriličnog pisma i odmah su izrazili svoje nezadovoljstvo!

Vladimir Putin sastao se juče sa predsednikom Makedonije Đorđem Ivanovim. Pored razgovora o aktuelnoj političkoj situaciji u toj zemlji reči je bilo i o ćilici. A stav ruskog predsednika na tu temu izazavao je bes u susednoj Bugarskoj.

Naime, Putin koje se se Ivanovim sastao na Dan slovenske pismenosti, rekao je da slovensko >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << pismo u Rusiju stiglo iz Makedonije.

- Slovenski alfabet je u Rusiju došao sa makedonskog tla - rekao je Putin Ivanovu, koji je odao počast slovenskim prosvetiteljima Ćirilu i Metodiju, tvorcima glagoljice, koja je služila kao baza za sadašnje slovensko pismo.

Prva je reagovala Ekaterina Zahaieva, bugarska ministarka spoljnih poslova, komentarom na Fejsbuku u kome je naglasila da Putin ne zna istoriju.

Putin se nada demokratskom rešenju krize u Makedoniji

– Nastajanje slovenske pismenosti ne može se odvojiti od Bugarske države. Iznenađena sam da predsednik najveće slovenske nacije ne zna istoriju – aludirajući da činjenicu da je Bugarska oduvek želela da prisvoji Makedoniju, što su u nekoliko navrata i uspevali, zbog čega sve što je njihovo smatra za svoje.

Da li od njega zavisi sudbina Rusije? Jedini čovek koji zna sve Putinove tajne! (FOTO)

Bugarski premijer Bojko Borisov otišao je i korak dalje i naveo da takvim komentarima Rusija pokušava da izvrši pritisak na Sofiju preko Srbije i Makedonije.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.