Putin: Zapad voli Rusiju samo kad je slaba

Izvor: Vesti-online.com, 20.Apr.2015, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Zapad voli Rusiju samo kad je slaba

"Stiče se utisak da Zapad voli Rusiju samo kada je slaba i kada joj treba slati humanitarnu pomoć", izjavio je Vladimir Putin u intervjuu za dokumentarni film "Predsednik" posvećen 15. godišnjici početka njegovog prvog mandata na mestu šefa države, prenela je danas agencija RIA Novosti.

- Stičem ponekad utisak da oni nas vole kada nam treba slati humanitarnu pomoć. Tada je sve u redu, tada nam šalju krompir - rekao je Putin u intervjuu Vladimiru Solovjovu, autoru >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << filma koji će biti emitovan 26. aprila.

- U svetu su rešili da Rusija prestaje da postoji u sadašnjem obliku. Pitanje je samo bilo kada će se to desiti i koje će biti posledice - naveo je ruski predsednik.

Putin je terorističke akte u Beslanu i pozorištu na Dubrovki nazvao najtežim trenucima rada na čelu države.

- Bilo je jasno koliko je velika odgovornost. Odlučio sam da drugog izbora nema i da treba ići do kraja - rekao je ruski predsednik, govoreći o događajima iz 2004. u školi u Severnoj Osetiji kada je poginulo 335 osoba od kojih 186 đaka-talaca i u moskovskom pozorištu 2002. godine, kada je po zvaničnim podacima poginulo 130 talaca.

Putin je u intervjuu rekao da komunicira sa stanovništvom ne zato što mu trebaju alternativni izvori informacija, već zato što se oseća delom naroda.

- Ne treba to da tražim, ja to sve imam. Čak i ne znam zbog čega. Teško mi je da kažem, razumete. Jednostavno, osećam se delom naše zemlje, delom naroda - rekao je predsednik Rusije, koji redovno održava "Direktnu liniju" i odgovara na pitanja građana a sa njima komunicira često i prilikom posete regionima, navodi RIA Novosti.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Putin: Zapad voli Rusiju samo kad je slaba

Izvor: Mondo, 20.Apr.2015

Stiče se utisak da Zapad voli Rusiju samo kada je slaba i kada joj treba slati humanitarnu pomoć, izjavio je Vladimir Putin...Foto: Alexei Druzhinin/RIA Novosti, Presidential Press Service via AP..On je to izjavio u intervjuu za dokumentarni film "Predsednik" posvećen 15. godišnjici početka njegovog...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.