Putin: SAD bi mogle da postave rakete u Rumuniji i Poljskoj

Izvor: RTS, 21.Avg.2019, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: SAD bi mogle da postave rakete u Rumuniji i Poljskoj

Predsednik Vladimir Putin smatra da su SAD u poziciji da rasporede nove krstareće rakete u Rumuniji i Poljskoj napominjući da Moskva to smatra pretnjom na koju će morati da odgovori.
Putin je tokom posete Helsinkiju rekao da bi Vašington potencijalno mogao da koristi svoje lansirne sisteme u Rumuniji i Poljskoj da ispaljuje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << projektile i da bi Rusija na to morala da reaguje na "odgovarajući i recipročni način".

Pentagon je u ponedeljak saopštio da je testirao konvencionalnu krstareću raketu, ispaljenu sa kopna, koja je pogodila svoju metu nakon više od 500 kilometaram leta, što je prvi takav test od raskida nuklearnog pakta (INF), prenosi Rojters.
Vašington i Moskva povukle su se iz sporazuma koji je zabranjivao upotrebu i razvoj nuklearnih i konvencionalnih balističkih raketa dometa od 500 do pet i po hiljada kilometara. Obe strane su ranije optuživale jedna drugu za kršenje dogovora.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.