Putin: Interesi Rusije na Arktiku moraju biti pouzdano zaštićeni

Izvor: Vostok.rs, 22.Apr.2014, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Interesi Rusije na Arktiku moraju biti pouzdano zaštićeni

22.04.2014. -

Predsednik RF Vladimir Putin je danas u toku sednice Saveta za bezbednost Rusije izjavio da je neophodno pojačati pouzdanost zaštite arktičkih granica zemlje.

„Objekti za proizvodnju nafte i gasa, teretni terminali, gasovodi - moraju biti pouzdano zaštićeni od terorističkih i drugih potencijalnih pretnji“, izjavio je predsednik.

„Takođe, je potrebno učvrstiti vojnu infrastrukturu. Tu se, između ostalog misli i na formiranje jedinstvenog sistema baziranja nadvodnih brodova i podmornica nove generacije na ruskom delu Arktika“, istakao je Putin.

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti    
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusi formiraju mornaričku bazu na Arktiku

Izvor: Mondo, 22.Apr.2014

Rusija će u ruskom delu Arktika formirati jedinstveni sistem baziranja brodova i podmornica nove generacije, najavio..

Nastavak na Mondo...

PUTIN: Rusija će formirati mornaričku bazu na Arktiku

Izvor: Telegraf.rs, 22.Apr.2014

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da objekti za eksploataciju nafte i gasa, terminali za utovar i cevovodi treba da budu pouzdano zaštićeni i od terorista i od drugih potencijalnih pretnji

Nastavak na Telegraf.rs...

Putin: Robni promet na Severnom morskom putu će do 2015. iznositi 4 miliona tona

Izvor: Vostok.rs, 23.Apr.2014, 14:28

23.04.2014. -..„Neophodno je izabrati optimalni ekonomski model Severnog morskog puta (SMP), kako bi se do 2015. godine postigao promet robe 4 miliona tona“, izjavio je predsednik RF Vladimir Putin na sednici Savet bezbednosti Rusije...Promet robe po SMP iz severne Evrope u zemlje Pacifičkog obruča...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.